Tom van der Wal

Even voorstellen. Mijn naam is Tom van der Wal. Ik ben eind 1950 in Amsterdam geboren, thans dus 68 jaar. Nu ben ik met pensioen, maar ik heb tientallen jaren als jurist (zware) letsels gewerkt bij een verzekeraar. Mijn woning in Almere deel ik met twee vrouwen, mijn partner en onze 25-jarige dochter. Vanaf mijn jonge jaren ben ik actief bij GroenLinks en een van de voorlopers, meestal in bestuurlijke functies. Thans ben ik onder meer penningmeester van de afdeling Almere.

Toen ik het programma van Water, Wonen en Natuur las, werd ik helemaal enthousiast. Hier wil ik aan meedoen, was mij eerste gedachte. Aangezien ik altijd met gecompliceerde en zeer uiteenlopende dossiers gewerkt heb meen ik mij ook hier heel nuttig te kunnen maken. Mijn juridische achtergrond vult dit nog aan. Schoon water vind ik zeer belangrijk. Buiten kijf is de noodzaak het waterpeil op aanvaardbare hoogte te houden, niet te droog en niet zo hoog dat de straten onderlopen. Liefst op een betaalbare wijze, zodat de lasten van de burger niet te hoog oplopen.