Water, Wonen en Natuur aanwezig bij het voorleesontbijt van waterschap Zuiderzeeland

Het Voorleesontbijt 2015 vond plaats op woensdag 21 januari, de eerste dag van De Nationale Voorleesdagen

foto-Jan-de-Waterspiegel-1024x768In heel Flevoland  organiseerde waterschap Zuiderzeeland vandaag het voorleesontbijt op  85 basisscholen voor 128 groepen 3. Voor Water, Wonen en Natuur waren  3 van de huidige 6 AV leden en tevens kandidaat voor de waterschapsverkiezingen 18 maart 2015 aanwezig. René van de Geijn op basisschool De Delta, Almere, Jan Nieuwenhuis op basisschool De Waterspiegel, Almere Parkwijk en Eduard de Vries op basisschool Aurora, Almere waren

vroeg op pad om de enthousiaste kinderen voor te lezen over Erik de Eend. Met dit initiatief worden de kinderen op jonge leeftijd op een speelse wijze bekend gemaakt met de werkzaamheden van Waterschap Zuiderzeeland.

Veiligheid met de uitleg over Michel de mol bij de dijk, voldoende water met de schapen in de wei en schoon water over de afvalwaterzuivering, daarbij genoten de kinderen van de inhoud van hun kleurige  Zuiderzeeland  rugzakje die bestond uit een lekker ontbijt: een flesje Flevosap, een knuffel van Erik de Eend, een lekkere appel en een broodtrommel.

foto-René-De-Delta-1024x768Een greep uit de enthousiaste voorlezers van 2015: Prinses Laurentien, Eric Corton, Beau van Erven Dorens, Bastiaan Ragas, Jeffrey Spalburg, Bram van der Vlugt, Ronald Giphart, Leo Blokhuis en Dieuwertje Blok.

Bron:
Foto:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *