Water Wonen en Natuur met afstand grootste partij

Water, Wonen en Natuur is wederom en met afstand de grootste partij bij de waterschapsverkiezingen voor waterschap Zuiderzeeland.
Na een intensieve campagne is Water, Wonen en Natuur met zes zetels als grootste partij van Waterschap Zuiderzeeland uit de stembus gekomen.
Met een hoge opkomst van de kiesgerechtigden, 41,2 % ten opzichte van de 22 % in 2008, heeft Water, Wonen en Natuur een totaal van bijna 40.000 stemmen gekregen, goed voor 6 zetels. Daarmee is Water, Wonen en Natuur afgetekend de grootste fractie binnen de nieuwe Algemene Vergadering van waterschap Zuiderzeeland. Maar liefst 32% van de kiezers heeft gestemd voor een duurzaam, innovatief en kostenbewust waterschap dat actief is voor een aantrekkelijke wateromgeving.

Na de eerdere overwinning op de scholierenverkiezing op 13 maart jl. een overduidelijk signaal dat het consistente beleid van Water, Wonen en Natuur wordt beloond.

Water, Wonen en Natuur is erg trots met de behaalde 6 zetels. Wij danken alle stemmers hartelijk voor hun steun en vertrouwen en zullen vanuit ons programma invulling geven aan onze doelstelling : voor een groen waterschap met een hart voor blauw.

De gekozen leden zijn:

Jacob van Olst

Jan Nieuwenhuis

Janneke Ottens

Rene van de Geijn

Jo Caris

Judo Bakker

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *